Bieżący numer

 

Aktualności

Modernizacja gospodarstw: pięć naborów wniosków w jednym terminie

Polski Ład dla rolnictwa i rozwoju obszarów wiejskich

Relacja z warsztatów „Innowacje w przetwórstwie produktów pochodzenia zwierzęcego”

Do 14 lipca 2021 r. można uzupełniać wnioski złożone w czasie pandemii COVID-19

Nowe wyzwania dla nauki, doradztwa i praktyki rolniczej

 

Finanse i przedsiębiorczość

Restrukturyzacja małych gospodarstw - zasady rozliczania premii

Produkcja roślinna - koszty i opłacalność

Analiza kosztów i opłacalności uprawy tytoniu jasnego typu Virginia

Działalność nierejestrowana

Wpis do ewidencji producentów

Korekta środków trwałych u podatnika VAT

 

Produkcja roślinna

Chwościk buraka - metody zwalczania

Zadbaj o ściernisko

Bobowate grubonasienne w mieszankach międzyplonowych

Fazy rozwojowe rzepaku ozimego w skali BBCH

Odmiany rzepaku ozimego zalecane do uprawy

Odmiany ziemniaka na polu LODR cz. II

Odmiany zbóż ozimych zalecane do uprawy

Jakość warzyw a ich przechowywanie

Ściółkowanie upraw

 

Produkcja zwierzęca

Kury ozdobne w Mirczu

Wybiegi dla stad gęsi - zasady bioasekuracji przy udostępnianiu

Mykotoksyny a zdrowie zwierząt cz. II

 

Ekologia

Czy warto prowadzić gospodarstwo ekologiczne?

Mikroorganizmy glebowe w rolnictwie ekologicznym

Siejemy międzyplony

Kolektory słoneczne do lamusa?

 

Warto wiedzieć

Wszystko kiedyś musi się skończyć

Gospodarka odpadami w rolnictwie

Pestycydy - przydatne, lecz szkodliwe

Jak uzyskać certyfikat Integrowanej Produkcji Roślin?

Wapnowanie gleb - wnioski do końca 2021 roku

Szkody łowieckie - pogodzić strony

Wścieklizna wciąż groźna

Rośliny inwazyjne a bioróżnorodność

Biblioteka wczoraj i dziś

 

W domu i ogrodzie

Zdrowe posiłki na lato

Pora na pomidora

Maliny smaczne i zdrowe

Herbatka malinowa fermentowana

 

Informacje rynkowe